Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Läkande orddroppar

Det finns en plats
där långt bortom
men nära hjärterum ändå.
Där får fjärilstanken fladdra fri.

Blåa ögon ser
det finns skönhet
i vattnet
i träden
i bladen
i blomman
och i gräset.

Lutar mig mot björkens stam
orddroppar faller,
jag fångar dem i mina händer.
Vildrosor knoppas.

Med osynlig fjäderpenna,
strofer på daggkåpans blad.
I spegelbilden
en själ som läker.

Kristallklara, glittrande blå
vackra är orden
som färgar känslohav.
som föds ur mitt hjärtas skål.

Blåvinge bringar
hjärtats ödmjuka tack
för ordregn
för gåvan som jag fått.




Fri vers av Änglaögon
Läst 371 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2016-01-22 18:14



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Vackert skriver du alltid :)
2016-04-12

  Zandor
högt och lågt men ändå granskande........// Zandor
2016-04-04

  Solstrale VIP
Du har en fin naturmaterial målat, som ger bilder. Visste du att en blåvingeart som larv lockar myror att med nektar ta dem ned till sitt bo. Där tar de för sig av myrlarver, som föda... Vilken kontrast! Tack!
2016-03-07

  ULJO
Ljuvligt skrivet
2016-01-25

    ej medlem längre
Väldigt poetiskt "med osynlig fjäderpenna
strofer på daggkåpans blad" Och även "blåvinge bringar ..." Det är tänkvärt, eftersom blåvinge kan ha fler betydelser.
2016-01-25

  Amanda N
Helt fantastiskt vackert!
2016-01-25

  Anoo Niskanen VIP
Mycket vackert!
2016-01-24

  Lindha W Gustavsson
Risken är stor att jag upprepar mina kommentarer till dig, men så får det bli - en fantastiskt vacker dikt skriven med en stor inlevelse. Tack!
2016-01-24

  Bo Himmelsbåge
Vacker... naturlyrisk betraktelse, att glädjas o tjusas av...
2016-01-24

    ej medlem längre
Så vackert skrivet.
2016-01-23

  Ljusletaren
Mycket underbart ordat och njuter verkligen av dina fina ordregn/ kram
2016-01-23

    ej medlem längre
Som en vacker bön klingar dina natursköna ord.
2016-01-22

  Marita Ohlquist VIP
Bra skaldat om naturens magiska kraft!
2016-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon