Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En del av min väg genom livet







Så stod jag där i mörkret
rädd och vilsen

visste att ljuset fanns
men inte vägen dit

började gå
skorna blev utslitna

satte mig i diket
grät som ett övergivet barn

torkade tårarna
fortsatte barfota

nu lever jag i ljuset
har köpt nya skor




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2016-01-23 09:28



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Överlevnadsstyrka. Du skriver det så bra !
2016-01-30

  StinaJ VIP
Livets vägar är som labyrinter och det går åt många par skor att vandra och försöka hitta vägen. Och när man tänker efter så var det mödan värt ändå, för man blev en erfarenhet rikare varje gång man irrade bort sig.
2016-01-27

  Kim VIP
Så PERFEKT skrivet! I alla fall i mina öron...
2016-01-26

  ResenärGenomLivet VIP
Att aldrig ge upp...det är bra...
2016-01-26

    Dan Myrbeck
Ja, livets väg kräver
rejäla skor!
2016-01-25

  överlevaren VIP
Ibland ger livet skavsår och vägen kan vara mörk bitvis!
2016-01-24

  louisegirl
Insiktsfullt bra!
2016-01-24

    ej medlem längre
Det krävs mod och tålamod att gå barfota mot ett ljus som man inte vet vart det leder någonstans.
Mvh annokas
2016-01-24

  Junia VIP
Ännu en helt otroligt underbar text av dig! Tack!
2016-01-23

  M.Eta
Hoppas de leder dig till ljuset och är bekväma!
2016-01-23

  Respons VIP
En insiktsfull vandring!
2016-01-23

  Cathrin M
Stark, övertygande dikt med stort innehåll.
2016-01-23

  Anya VIP
Fint bildspråk...bra att kunna köpa nya skor att gå vidare med.
2016-01-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Nya skor kan vara riktigt sköna! Bra diktat om att leva på nytt.
2016-01-23

    ej medlem längre
Ljuset finns. I det som klarnar.
2016-01-23

  Eva Helene VIP
Livsvisdom att låta sig inspireras av. Fint!
2016-01-23

  Micael Axelsson
Awww! För en stund ville jag rusa in, och trösta, sen vände det, och jag blev tvungen att stanna - då jag insåg: Diktjaget har redan funnit lösningen, och har nu nått längre fram på vägen än jag. Stolt kan jag betrakta ryggen som mera rak o glad går framför mig, med en sol som lyser över Diktjaget.
2016-01-23

  Gunnel Eriksson VIP
Mod och klokhet.
2016-01-23

  Öknens Ros VIP
Ja, det gäller att ha ordentligt på fötterna.
2016-01-23

  Stefan Albrektsson
Ja, du har då sannerligen inte givit upp, utan gått vidare - och starkare på kuppen verkar det som.
2016-01-23

  Lars Hedlin
En väg med en massa händelser ..kram
2016-01-23

    ej medlem längre
En slingrig väg som ledde dig framåt.
2016-01-23

    ej medlem längre
Visdomsord, som alltid, från dig!
2016-01-23

  Maria Sundelin VIP
En bra insikt
Kramar
2016-01-23

    Sefarge VIP
Du tog dig förbi. ..
Och ger av ditt ljus
Till oss. ..
Hoppingivande!
Tack.

2016-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP