Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Här

Blänkande Viskan flyter rakt längs med järnvägsrälsen
träden tittar fram och framme vid huset syns tre portar.
Där bor folk med barn spårhundar katter under månpälsen.
De som inte sköter sig förvandlas till hjortar.

En främmande dörr dras igen, en vitklädd kvinna går igen
berättar sin livshistoria om kniven och en hantel
enbart för att hennes själ skulle få ro vill hon slå däng
för en fanatisk sekt i de hemligaste skogarna och vandel

Invid jordvattnet hörs tåget komma i ilfart
mot Borås, mot Varberg, TV:n står på illmarigt.
"Damernas Detektivbyrå" utspelas i Botswana,
kvinnliga detektiver löser fallet rätt med sin fana.

Nu är det tyst i alla husen. Katten jamar till kvällen
musikjammande dämpas av nystruken vit tulpangardin.
Häromdagen körde en kvinna av vägen i Bollebygdsmällen
Ta det varsamt, ta det försiktigt, dämpa tonerna med sordin.






Fri vers av frun
Läst 154 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-01-23 23:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
bollebygdssmällen ...
2016-02-13
  > Nästa text
< Föregående

frun