Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt det bli av

Gör
det du
känner för

säger
en del

kan aldrig
bli fel

gör
det du
har ansvar för

säger
andra

kan
ingen
klandra

lyssna
på din 
inre röst

vin och choklad
ger hjärtat tröst
gör själen glad

nej öva dig
att stå emot
allt som är kul
gör dig 
dum och ful

lättja är
ondskans rot
du blir mer nöjd
förädlad
och höjd
över låga
begär

nej du blir
bara bitter och tvär
fånge i din
egen duktighet
det är 
präktighetens
hemlighet

men varför
köra i dessa 
två diken
när det finns
en väg
som inte
gör dig
besviken

lev lyhörd
åt båda hållen
från kust till kust
både ansvar
och lust

vägra bli störd
av inre och yttre krav
lätta på kontrollen
låt andra slåss
om bollen

låt livet bli av




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 226 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-01-24 12:55



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra och tänkvärt budskap i fin förpackning!
2016-01-24

    99knivesinside
Bland det bästa jag läst.
2016-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren