Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En remix på blankvers


Går i mina spår

Innan den här berättelsen börjar
ligger fälten tigande och vakna
därute närmar sig ett livstecken
dämpad av nusnöns gnistrande täcke
tystnar reklamens egolösa sorl
skuggad av ett ögonblick en utop-
isk resenär insvept i sin karta
sedd från annanheten är allvaron
intill, nakenuniversum blottas
jag rullar utför låter livet gå
det flingar till jag svävar fritt ack den
som vore människa gnäller trollen
ett rådjur mitt i strålkastarljuset
en magkänsla som saknar yttre gräns
jag är din planet jag kretsar runt dig
ät föröka er och dö låt visklek-
en i hundra år fylla hjärtats rum
en ömhet starkare än döden bär
mig över gatan och nu kommer tricken




Bunden vers (Blankvers) av svernbygrabben
Läst 239 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-01-24 18:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

svernbygrabben
svernbygrabben