Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skriver med LoreOfTheArcane-Frida
som skriver kursivt medan jag är rät =)

Tack Frida !          / Crister




tidlös i en trappuppgång




sitter tidlös i en trappuppgång
sprutar bekräftelse på din dörr
tills du ser besatthet i spegelskrift
på titthålets glasade hornhinna

om du vågade nu
kunde vi rista in våra namn
i solens hetta
och aldrig mer
blicka bakåt

drar ditt namn av brevlådan
om du inte öppnar
tar dig med på en andningsrunda
i din egen stad

skräckslagen ser jag
hur folk passerar förbi
med fladdrande blickar
för att glömma
år i moll

håller dig i sluten hand
då jag viskar livet
mellan tumme och pekfinger

försöker beskriva
hur du vandrat
i en pulserande muskel
eftersom jag är för feg
för att kalla det hjärta


jag blir en natts gäst
på din uppväxts betongkullar

[du behöver inte ens vara den du är
låt mig bara tro på den jag ser]

[du lyser
trots att mörkret skriker
på andra sidan]


låt oss byta smärtor med varandra
och låta dem segla likt barkbåtar
på smältvattens rännilar
mot forntids kloaksystem

och skratta med rena ögon




Fri vers av Ord
Läst 1134 gånger
Utvald text
Publicerad 2006-04-28 19:38



Bookmark and Share


  Zara VIP
"låt oss byta smärtor med varandra
och låta dem segla likt barkbåtar
på smältvattens rännilar
mot forntids kloaksystem

och skratta med rena ögon"


- helt otroligt slut. OJ.
2006-06-15

    ej medlem längre
... Jag läser & minns..
2006-06-15

  Ms Field
Snyggt! Mycket känsla i denna. Ordvalen gillas mycket samt hur det hela binds ihop till en helhet. Berörande!
2006-06-02

    Regina E
Bra samarbetat, texterna fungerar bra tillsammans. En dikt som ger många associationer och för mig, ändrar lite vid varje genomläsning.
2006-05-02

  sol
orkar inte motivera - men har "ståpäls" och andnöd.
2006-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Ord
Ord