Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Denna värld är hemsk

Har suttit här länge nu
och funderat en bra stund
på att denna världen är hemsk.
Tankarna bara snurrar runt
ska inte denna jord vara en säker plats för alla människor.

Hon gick hem i från
det var mörkt och kallt
hon kände en konstig känsla
det var någon som förföljde henne.
Nästa dag skriver aftonbladet
en tjej har blivit våldtagen.
Vad i tusan är detta för killar eller män?
som gör detta absurd grej
förstår inte alls hur de tänker.
Det verkar som om att de
tänker med könsorganet
dag efter dag
blir det bara fler våldtäkter.

Varje dag blir mer än 60 000 barn
drabbade av något som heter mobbing.
Fysisk misshandel och verbala fula ord får de här barnen stå ut med.
Är detta verkligen okej?
Fråga alla de där fåniga lärarna
som struntar i att göra sitt jobb på rätt sätt.
De ser allt vad som försegår men vågar inte angripa.
Barn får istället känna sorg
och bära en stor rädsla
som sedan gör att de
vill ta livet av sig själva.

Varje dag blir människor utsatta
för något negativt eller hemskt.
Det är i detta samhället det är
förbjudet att vara annorlunda
så fort du bryter mot
någonting som kallas normer
kommer fördomarna snabbt fram.
Det ända människor kan
är att sprida fördomar.

Människor blir rånade och hotade varje dag.
Människor är tvungen att fly för sitt liv,
de har gått igenom bomber och granat
sedan kommer de till ett annat land
och där blir de behandlade som de ingenting vore värda.

De som är rasister sluta upp
med det ni håller på med
för era tankar är bara grundade
på okunskap och osäkerhet.
Istället sträck fram eran hand
så de som har överlevt
kan känna sig trygga.
Vissa respekt och sträck ut din hand
till de som har rest värden runt
för att hitta en lugn plats
utan elände och stress.
Ha empati i åtanken.

Arnela Arre Kurbegovic (2016 - 01 - 25)




Fri vers av Arnela
Läst 414 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-01-25 10:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arnela
Arnela