Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tatuerad Mara ton

10 000 tatuerare och livscoacher erbjöd sig att göra om damen till tidernas konstverk.
hon smet upp på taket. förföljd av såsiga ansikten och lögner om en lycklig framtid. hon visar sin hud . sin fitta. håller sig i en skorsten och pekar på brösten.
försöker förklara på improviserad kinesiska att hon är nöjd . men dessa män med knivar och lovord ger sig inte av. kvinnan klär av sig sin egen framtid och säger:
stick nu jag har så mycket att göra.
en liten fjäril ett hjärta en dödskalle ett skepp kommer lastat något ska väl passa damen ? ligg still och i nafs blir du ung på nytt!
två män från en karatefilm och visar sina smutsiga händer. gnäller och grinar. allt de vill är att få märka sitt offer. sätta sitt varumärke. märka ut sitt revir.
din kropp blir snart en tegelsten i muren kring solen, så vad spelar det för roll?
händerna bakom ryggen. knivarna klirrar eller är det sluga små tänder som väntar på något gott.
damen hinner precis undan.
gömmer sig bland en grupp dagisbarn i gula västar.
går på knäna och lovar att komma ihåg var de ska stiga av. lovar att hålla värmen och sluta flacka med blicken.




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-01-25 13:42



Bookmark and Share


  ULJO
Genialiskt skrivet.
2016-01-26

  Henning Hson
Tummen upp!
2016-01-25

  Respons VIP
En fantasiresa eller en mardröm med starka övertoner av den syn på människan som känns så förhärskande idag. Att vara eller bli en vara.
Jag älskar hur du avslutar dikten med en flykt till en grupp dagisbarn i gula västar.
Det är inte lätt att vara människa i dessa dagar!
2016-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP