Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avundsjuka

När en människa faller offer för avundsjuka,
Kommer den att hens inre energi förbruka.
När en människa faller offer för avundsjuka,
Kommer den att hens inre kärlek sluka.

Kraften i avundsjukan energi,
Gör att en människa i litenheten förbli.
Egot har en oändlig hunger,
Som gör att en människa avundsjukans melodier sjunger.

En motsats till avundsjuka är nöjd,
För den är på ett sätt det inres höjd.
När en människa sin inre kärlek finner,
Avundsjukan likt ett bortblåst moln försvinner.





Denna text planeras ingå i diktsamlingen "Oändligheten inom dig".

Låna gratis! Läs fler av mina dikter i e-diktsamlingarna ”Den inre resan” och "Den eviga resan 121 Dikter" från ditt bibliotek på nätet.
Ladda ner och låna "Den inre resan" och "Den eviga resan 121 Dikter"

Du kan också köpa e-diktsamlingarna genom butiker som Adlibris, Bokus och Bokon:
Den eviga resan 121 Dikter (Adlibris) 103Kr
Den eviga resan 121 Dikter (Bokus) 105Kr
Den eviga resan 121 Dikter (Bokon) 105Kr

Den inre resan (Adlibris) 33Kr
Den inre resan (Bokus) 32Kr
Den inre resan (Bokon) 39Kr




Bunden vers (Rim) av Peter Junell
Läst 355 gånger
Publicerad 2016-01-25 20:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Junell
Peter Junell