Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till mina Systrar från Kurdistan


Tar tillfället i akt,
Och hyllar någon som bör hyllas.

Min fina syster från Kurdistan,
Du som sitter i Sveriges riksdag.

Du som är artist,
Du som siktar på fienden med din Klash!

Min älskade syster, jag vill hylla dig,
För att du är mer än en symbol.

Du är en ideologi!
Du är en tanke om Fred!

Du har satt Kurdistan på allas läppar.
För när så kallade män med mod springer, står du kvar.

Du försvarade Kobane, och tog tillbaka kantonen.
Du försvarade Shingal, och tog tillbaka staden.

Många har friat och försökt att köpa dig.
Men du är inte till salu.

Du är ljuset i Syriens mörker,
Och ditt sken lyser upp hela mellanöstern.

Din skönhet har du fått av solens strålar.
Och dina former från Bergen.

Jag är dig evigt tacksam, min fina syster.
Var precis som du är, min fina syster.




Fri vers (Fri form) av Goran Tekoshar
Läst 383 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-01-26 13:58



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Väl förmedlad hyllning!
2016-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Goran Tekoshar
Goran Tekoshar