Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill ha dig i Fuktade läppars vals



ser dig i trappan, ännu ångande het
så länge sedan, minnet från förr
bläddrar i papper och brev
hittar dikter från dig
ett galleri
från en helt vanlig tjej
som älskade

från första gången
du sade med din kropp
pojke du kommer hitta
det du söker
så ta min hand
ta min hand
släpp ditt sargade liv
släpp oss tätt intill
låt mig få vara
vi kan, bara vi vill

får gå längre
trycka på hårdare
bry dig om mig
flicka som älskade
mig
får gå längre
trycka på hårdare
bry dig om mig
blev kvinnan som älskade
mannen i brevet
från dig

hallen fylld med kvinnor
en lobby fylld av fönster
ett gryningens ljus
en meningslös doft
kärlekstrista spår
utan dig
andedräkten mot min hals
var som musik
skaldade från läppar
med händerna upp
innanför din klänning

jag vill ha dig
jag vill ha dig
fuktade läppars vals

lamporna radade vid liljor
utmed floden vi vandrade
hand i hand
ta min hand
löften om barn, hund
vita knutar
vilda rosor vid gaveln
blutande hjärta, kyssar i dörren
ord som viskar

jag vill ha dig
jag vill ha dig
fuktade läppars vals

musik från insekternas pennor
skriftar i gräset intill
tungan ritar mönster
i din ryggrad
under solen
fuktiga kroppar
dansar tätt intill

jag vill ha dig
jag vill ha dig
fuktade läppars vals

en melankoli
pärlor kring min hals
grånade strån
under stjärnklar natt
tänder ett ljus
saknar ditt skratt
vårflodens spirande liv
honungens lockar
gräset i dina ögon
det är allt jag har kvar
du min älskade
det är allt jag har kvar




Fri vers av Micael Axelsson
Läst 579 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-01-26 14:51



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Lysande skaldat orden skimrar!
2016-02-17

  Öknens Ros VIP
Vacker, ömsint om saknad kärlek.
2016-01-29

    Erika H
Det är som att stiga in i en annan värld. Din värld av längtan och saknad och vemod. Smärtar att läsa men det finns en värme bland minnena också.
Mjukt skrivet. Långsam ska den läsas. Då hinner jag stanna upp och ta in.
Mycket vackert.
2016-01-28

  Alysse VIP
Dina vackra ord flyter fram med en ljuvlig melodi som kommer nära intill. Kärleken, längtan och saknaden efter denna åtråvärda kvinna beskriver du så målande och underbart, att man verkligen kan leva sig in i dikten. För att inte tala om dina minnen av henne som du finner i naturens skönhet. Så fint!
2016-01-27

  DominiQueen
Gud så enastående vackert, blir djupt berörd över Din känsla och Dina ord...
/DominiQue
2016-01-27

    ej medlem längre
En helt underbar kärleksdikt. Jag tycker mycket om att du har en refräng som återkommer..
2016-01-26

  ia VIP
En önskan, en längtan, en saknad
Något som har varit men som envist fortfarande finns kvar. Minnen och tankar.

Dina ord är en sammanflätning som ger mig som läsare en inre känsla. Det biter tag och stannar där.
Har sagt det förr o står fast vid det, du är en mästare på ord, en sann poet.
2016-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson