Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Var dag är en vardag


En kväll i tidens mitt

En kväll i tidens mitt
satt jag där bara
på en pinnstol i köket
och drack en mugg grönt te
med en klick skånsk rapshonung i.

Jag skulle kunna ha gjort vad som helst
men det var detta jag gjorde.

Jag knaprade på en rågskorpa
med en skiva brieost på.

Det var detta jag gjorde.

Framför mig låg gårdagens tidning
och jag läste gamla nyheter
men det gjorde inte så mycket.
Vad skiljer gårdagens nyheter från dagens?
Jag tog upp mobilen från vänster byxficka.

Det var detta jag gjorde.

Så  plockade fram en skorpa till. Den sista.
Vad skiljer gårdagens skorpor från morgondagens?
Aldrig så lite gör en skillnad
men mellan vad?
Framför mig stod nu en tom mugg.

Det var detta jag såg.

Jag knaprade på skorpan
men utan någon brieost.

Jag kunde ha gjort vad som helst
för att göra något annat.

Burken med rapshonung var tom.
Tekannan utan te.
Jag reste mig från pinnstolen
där jag bara suttit
en onsdagkväll i ett hörn av världen.

En kväll i tidens mitt.

 

 

 

 




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-01-27 10:25



Bookmark and Share


  bohemen VIP
Är inte Lund en ganska instängd värld?
Jag växte själv upp där, men lämnade den vid 20-års ålder.
Men, de gula rapsfälten var oerhört vackra...
Bohemen
2016-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP