Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur min kommande diktsamlingen ”Flykting”.


Vågen rullar framåt

Vågen rullar framåt

bakåt

åt höger

vänster

 

ner, upp

igen, igen, igen

 

båten följer havets lagar

 

kvinnan motståndets lag

håller sin yngsta, äldstas hand

korstecken över mellandotterns panna

 

nästa våg

kommer för vad den ska

 

”Gode Gud, ta inte mitt barn”

igen, igen, igen

 

dottern rullar över

bakåt

åt höger

vänster

 

ner och upp

kommer aldrig igen




Fri vers (Fri form) av Iréne S Räisänen VIP
Läst 425 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-01-27 11:17



Bookmark and Share


  Magica VIP
stark text som berör!
2016-01-29

  Margit Grell
Stark är närvaron, som berör.
2016-01-27

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Starkt diktat! Den berör...man ser bilden framför sig och hör bönen om nåd
2016-01-27

  Jan Widströmer VIP
Flyktingkatastrofen, omänsklig mänsklighet här berörd.
2016-01-27

  M.Eta
Text som berör!
2016-01-27

  Marita Ohlquist VIP
Stark text om mångas bistra verklighet!
2016-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Iréne S Räisänen
Iréne S Räisänen VIP