Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
upptäckt att jag använder vitt i texter som ett knark istället för att gestalta...


Istället för VIT

drottningmodern tappar ansiktet


fisken som inte är fisk
barnen vi skäms för att se
filmen om fångsten
trycket på gilla
barnen ligger i båten, skälver
blålila

den där kvällen när du blev kvar i en liten grön yta du målat för du vågade bara se fiende i ögonen i ett slutet rum

räddningen i nästa andetag

flyttfåglar om natten

globen där blått eller brunt eller grönt lyser som en liten tjärn


eftertanken som pekar ut dina upprepningar och vänder sig bort till någon mer begåvad

punkten av ondska du försöker skaka av dig istället för möta inom dig själv

avunden på andras bättre barndom

spetsmössan kring knubbigt huvud som ser allvarligt på dig
spetsmössan som lyser
i början av sagan
ville ha dig
vindblåst
nedkyld
under kappan
marmormodern-stämjärnet
glansen mellan testarna
mellan livstrådarna.




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-01-27 16:46



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Varmt personligt skrivet, med familj och minnen och små allvarligheter inflikade. Ser en vacker rymd ned stjärnor när jag läser detta.
2016-01-30

  Anya VIP
Tycker om det gröna både i texten och i bilden. Purjolöksgrönt...tänker jag. Jag är gärna kvar i en grön yta. Tack! Imponeras av Stefans fantastiska tolkning.... jaa bara en kommentar i kommentaren.
2016-01-28

    ej medlem längre
en fin form;
man undrar ju varför
vitt är "billigast" ...+
2016-01-28

  Stefan Albrektsson
Gillar att sagomotiven abstraherats, sprängts och ligger som en krossad vas vid fötterna på mig som läsare... och samtidigt är fragmenten självbärande. Finemang!
2016-01-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Känner igen detta! Hamnar ofta på svart eller rött.
2016-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP