Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vox humanus


"ensam-kommande...?"/ensam-somnande...?




























alltid hela tiden,



SOLITUDE



denna grymma


ensamhet.





född som enda barnet,




ensamkommande



den gången


för många år sedan


som adoptivbarn





ensamseglare



för att försöka finna



en kärlek



som aldrig tycktes tänkt



- för honom.






allt det där


hade han på ett sätt


försonats med,




men aldrig, aldrig



oräkneliga nätter,



hade kan kunnat


ta in



försonas



med ödet:




ensam-somnande




Fri vers av KYREUS of Sweden
Läst 1057 gånger och applåderad av 38 personer
Utvald text
Publicerad 2016-01-28 12:56



Bookmark and Share


  Anders Nordlander VIP
Underbar text
2016-02-27

    Lars Gullberg
ensambegreppet betyder egentligen en tillSAMmans- typ JAG lägger MEJ
DU tar hand om DEJ

Insomnandet är ju ett sorts så på det viset.

Tvåsamheten är egentligen väldigt ytlig och vilar på social nivå

Själslivet är vår ensamhetoch inåtvänd våra tankar avbryts när vi öppnar våra munnar
tystnaden och sömnen skiljer oss från varandra hur nära vi än ligger varandra

hoppas du inte tar illa upp av min tankesmedja

De speglar ju varandra rätt så bra, din text och min analys

sen tycker jag om hur du lägger ensamheten i det ensamkommande där spånar jag gärna en stund till

Kram Lars
2016-02-27

  Yrre VIP
det är skillnad på ensamsomnande och självsomnande jag somnar gärna själv, men jag vil aldrig aldrig somna, ensam
2016-02-06

  Magdalena Eriksson VIP
Kanon! innehåll och form som knäppta händer.
2016-02-05

  Fredrik Gaefke
Ett sceniskt verk på ett sätt, det suggestiva och raffinerede skapar ett känslig hantverk — lyrik när den sticker ut — topp!
2016-02-05

  WyS VIP
Igenkännande!
Bra sammanfattning!
2016-02-05

  Anoo Niskanen VIP
Starka ord. Bra skrivet!
2016-02-02

  Anya VIP
Starkt om utsattheten. Bra som bara du kan.
2016-01-31

    Lena Söderkvist VIP
Sant. Mycket tål man, men ingen är rustad för främlingskap.
2016-01-30

  Ingrid Trolle
En starkt berörande text
och när slutraden kommer
vrider den om hjärtat.
En icke vald ensamhet,
så sorglig
2016-01-28

  Eva Langrath VIP
Ordet ensam-somnade gör att den icke självvalda ensamheten går rakt in i hjärtat.
2016-01-28

    ej medlem längre
Icke vald ensamhet.. ett sorgligt tillstånd. Men är vi inte alla ensamma djupt inom oss? Flersamheten lindrar... en tid.
2016-01-28

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Berör...ja alla dessa ensamma själar..."ensam-somnande"...stark text
2016-01-28

    ej medlem längre
Du skriver så fantastiskt bra. Rörande fin text.
Mvh annokas
2016-01-28

  Federico Romano
Bor granne med ett antal, enligt mig vanliga grabbar, blir ledsen när media förtalar dom..
2016-01-28
  > Nästa text
< Föregående

KYREUS of Sweden
KYREUS of Sweden