Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dit kan alla nå

Tron på allas lika värde
Har väl aldrig riktigt slagit igenom
För vissa tycks värda mer
Deras insatser mer värdefulla
Ambitionen mot toppen
Klättra så högt att det inte går att se ner
Blicken ständigt uppåt
I höjdens tunna luft
Glöms det hårda golvet av
Värderingen ligger i framgång
Den sålda själen och uppoffringen
Dit kan alla nå
Sägs det
Dit ska alla orka
Tycks det

Själv skrapar jag ihop mina timmar
För tid är pengar
Och kontots tomhet
Fyller mig med ångest
Jobba på golvet har inte samma värde
Som att ha blicken i det blå
Trots alla timmars uppoffring
Känns min sålda själ värdelös




Fri vers (Fri form) av Thomas Berg
Läst 181 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-01-28 21:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thomas Berg
Thomas Berg