Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ansiktsboken


i hallen
den trånga
med retrofärgade tapeter
blå och beige ton
hänger fotografier
ansikten som ler
masker de visar världen

värden bakom masken
hånler då ryggen vänds
vässar sina knivar
redo för minsta tecken
då du släpper garden
skrattande hyenor
en lynchmob
född ur skvaller

ser fotografier
med masker de visar världen
rädda för massan
de maskens värdar
vilka ler
i hallen
den trånga, retrofärgade
blå och beige ton
där jag hänger
fängslad
i min ram






Fri vers (Fri form) av Micael Axelsson
Läst 455 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-01-30 13:48



Bookmark and Share


  Alysse VIP
För mig berättar dina ord om människors rädsla för att visa sårbarhet och att vara annorlunda... att alltid behöva smälta in för att inte sticka ut... rädslan för att bli dömd av andra om man visar sitt verkliga jag... och ändå finns längtan där att få vara den man är men inte kan eller vågar. Hallens färger och trånghet symboliserar för mig det alldagliga, intetsägande vanliga, påklistrade och påtvingade liv många lever. Sedan han som vässar knivar och hånler är alla de som låtsas vara din vän men som snackar skit bakom din rygg, kappvändare, falska elaka människor.
En bra text som tål att läsas flera gånger och som låter läsaren göra sin egen tolkning. Tack!
2016-01-30

    ej medlem längre
Vackert skaldat om (tror jag) en längtan efter frihet och att spränga gränser.
2016-01-30

  Öknens Ros VIP
Ja, vem vet vad som döljer sig bakom leende masker på en vägg?
Varför vill man bara se glada leenden när vi fotas?
2016-01-30

  DominiQueen
Oj så starkt.... Men utanför min begreppsvärld... Kan inte ramen sprängas då? Fotona bytas ut till genuinare? Det tror jag på...

Väldigt stark och omskakande text, riktigt fint skaldat, berörande som poesi ska...

Blessed be
/DominiQue
2016-01-30

  Marita Ohlquist VIP
Man ser ett ansikte, ett leende men inte människan bakom.

"där jag hänger
fängslad
i min ram"
Starkt avslut på en bra text!
2016-01-30

    Erika H
Det finns en viss kuslighet i denna text. Ansikten, kända och bekanta, vetskapen om dem alla och hur de är, bakom det som syns... även det egna jaget... ger en kuslig stämning.
Tycker om denna text. Ställer frågan, hur mycket vet vi om varandra och hur mycket vill vi veta?
2016-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson