Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
g


versaler


jag tappar upp ett bad
blåser bubblor av mina sista försök att få dig att stanna kvar
och dina känslor dör i min säng
växer till berg du krossas under
stampar som hästhovar mot dov jord
släpar mig efter
fast med foten i ditt hjärtas stigbygel

och du knäppte tiden om din handled
lämnade mig i ljummet vatten och molande mellangärde medan jag viskade dig tillbaka
en skugga över tröskeln och du vid badkarskant
tårar i mitt hår när du släpper efter och mina bröst
platta under tyngden av din arm och otitlad sorg
jag höll dig när du föll mot kanten
en reslig gestalt på mitt badrumsgolv

hur jag grät lögnens gråt ur min ryggrad
falska ord och stigar jag trampar i snåren
människor jag lämnat och inte behövt
hur jag för två sekunder trodde att jag inte behövde dig

och något brinner mellan mina ben
en början i min livmoder
värkande ryggslut och luttrade kotor
purpurfärgad värme mellan benen
hur din tröja blev blöt av mina fingrar

snor och saliv

dunkade huvud mot golvet när du gick
för början på mitt nya var ett och enbart ett kapitel för dig
en blank papperssida med nygamla meningar
små ord och tunna skiljetecken
brutna naglar och hur din doft skiner på mina fingertoppar

och en svart sopsäck i hallen
reflekterat ljus från en lampa jag köpt på loppis
din skugga och hälar mot parketten
att du lämnade mig i badkar med ljummet vatten
vin mot vitt kakel och myrornas krig

självvald själavård och det djupaste man kan se i dina ögon
hur jag ruttnar i din skugga när du går
mascaravita tänder jag tappar i handfatet
varmt vitt mot minnet av dina nyckelben

för jag vill ha dig som du är och var och släpper du mig
såsom folk ju ofta gör
vandrar jag tyst här bakom dig
lovandes
att skriva resten av mitt liv i gemener




Fri vers av tildam
Läst 242 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-01-30 00:36



Bookmark and Share


    psyklist
"hur jag ruttnar i din skugga när du går"

bästa raden på länge
2016-01-30

  S.A.I. Steve Lando VIP
brinner emellan dina ben
jag dricker nu tequila el patrón

önskandes det var du

2016-01-30
  > Nästa text
< Föregående

tildam
tildam