Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur en dikt räddar en människa.


Diktens kraft.

En dörr slår hårt igen.
En bok ramlar från hyllan.
En dikt faller ur boken.

Hon rullar in till barnen,
som förskäckta håller i varandras händer.

Hon kittlar den minstas nakna fot.
Den lilla skrattar mellan snyftningarna.
Dikten hoppar upp i pojkens famn.
Han leker lite med papperslappen,
gör en svala, som han prövar
i vinden från fönstret.

Svalan-dikten flyger runt i rummet,
snuddar vid barnens huvuden.

Seglar sedan stolt ut i det fria,
svävar över hustaken.
Landar i en park vid en bänk.

Där sitter mannen, som så hårt slog igen dörren.
Han tar upp svalan,
tyder diktens ord,
sitter länge orörlig.

Går så snabbt tillbaka mot den dörr
han så hårt slog igen.

Går till de som väntar bakom den.





Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 246 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-01-30 18:00

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En hel pjäs har du här
skrivit ner med en diktsvala
som huvudroll.
Mycket berörande och
bra
2016-01-31

    Sefarge VIP
Likt en Dikt bumerang
Som ekar tillbaka till
Ursprungs källan
Fyndigt skaldat!
:)
2016-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram