Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En teaterafton..


Teaterns kraft.

Teaterafton i Tobias` hus.
Replikerna viner
på ett främmande språk.
Orden är så säreget sköna.
Kvinnan med det svarta håret
Ger dem till oss som dyrbara gåvor.
ett i sänder; sparsamt.
Varje skiftning i hennes röst
förstår vi.
Varje gest ur hennes hand,
följer vi, hänryckta, tårfyllda,
med värme i bröstet.

Inga applåder.
Fullständig tystnad.

Den kvällen lämnar vi Tobias hus,
håller varandra i händerna.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 187 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-01-30 18:15

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En skön beskrivning
av en skön teaterupplevelse
som den kan vara med rätt
text om än på ett annat språk
men med rätt rollbesättning
2016-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram