Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

elden är lös i det osynliga samhällskontraktet


När staten inte längre kan beskydda sina medborgare från varandra är elden lös i det osynliga samhällskontraktet och vi flyr genom skräckslagna städer. Jag ropar efter dig, men du minns inte längre vem du är, känner endast ett blåslaget hjärta. Det var aldrig såhär det skulle bli när vi kysstes som berusade rödvinsänglar. Livet fanns framför oss och planeten kändes som en gränslös rymdstation.

Tulpaner skjuter genom minnen som svartvita tavlor. Färgen har runnit av dem och jag kan inte återskapa tidigare verkligheter. Kanske klev vi ur årstiderna, flög ovanför taken innan vi blev livrädda att förlora varandra. Jag släcker branden i en pojkes hår och du ger konstgjord andning innan ambulansen anländer. Du ler mot mig ett ögonblick och säger hej.

Det mörknar allt mer omkring oss, men gatlyktor tänds inte längre, ljuset tog slut förra året, många glömde samtidigt att det krävs fyrar som vägleder hem i nätter. Istället lyser ficklampor överallt som dödsdömdas ögon, då de försöker hitta stjärnsystemet bortom solen. Jag blundar, brister hela vägen genom skinnet och det är precis som jag brast en vårdag utan dig.

______________




Prosa av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 384 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-01-31 13:13



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Yes ! hes back the man behind the Words.
2016-02-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra och igenkänningsbar text, om hur världen runtom krackelerar som gammalt porslin. Världen i dagligt våld förskräcker. Vi står utan skyddsdräkt och fryser.
2016-01-31

    ej medlem längre
Välfångat att "elden är lös i det osynliga samhällskontraktet" som skrivet med citronsaft framträder texten först under eld.
Nyliberaler som alla är häpnar vi över att staten faktiskt kan göra något utan marknaden, det vill säga försöka styra upp flyktingströmmarna.

2016-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP