Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyligen var Förintelsens minnesdag. Har lånat känslan till detta poem.


Senvinterplåga

Genom ett stängsel jag ser:
Till vänster en ruin
ett förfall långt gånget.

Till höger en kvarliggande snöfläck
endast nödtorftigt skylande förintelsens iskyla.

"Arbete gör dig fri" är ständigt parollen
ekar tomt
överröstas endast nödtorftigt av detta vidriga stöveltrampande.

En kvarglömd kasperdocka
utanför stängslets elektrifierade trådar
kommenterar mina bemödanden:
"Den stinger så fördömt
senvintersmärtan".

Ty skaldens syssla är tung.
Ger inga ATP-poäng.

Ingen lyssnar där ute
efter gråten.




Fri vers av Raul Ström
Läst 263 gånger
Publicerad 2016-02-01 10:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Raul Ström
Raul Ström