Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vid en vinterkaj


väntan på översyn

du ligger och väntar
det blåser som vanligt
ibland steg på däck
och ett snabbt besök
i hytten

du väntar på
'att få komma upp
upp på land
för vila
och översyn

en ny värmeväxlare
ny motor till
radarantennen
ny färg inombords

att plåten blir kollad
att rosten försvinner
ny lucka på fördäck
datorn uppdaterad

och dessutom ännu
en dator.

kräftlicensen har kommit
visst luktar det sommar
trots vinterkalla vindar
isflak mot bordläggningen
och blötsnö




Fri vers av tom boreland
Läst 318 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-02-01 23:05

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint du berättar om din vardag!
2016-07-31

  HelenaW
Härlig liten berättelse..
2016-03-17
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland