Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blåvingevila

Det finns en sista gång för allt
den allra sista gången.
Förväntan
inför den nya dagens oskrivna blad,
inför den knoppande och doftande,
löftesrika äppelblommen.

Den allra sista gången,
en varm hand på axeln
tyst förståelse utan några ord.
Ett leende innan dörren stängs,
spår i snön neråt vedboden.
En ljuslåga som plötsligt fladdrar till.

Också dina blåa ögon.
Kärleken i dem ger
livet andra nyanser.
Spegelblank ligger sjön,
en stilla våg mot en vänlig strand.
En ensam sjöfågel i aftonrodnad.
Blåvingevila.

Den allra sista gången.
Något vackert lämnar alltid kvar
och någon bär det med sig i sitt hjärta
djupt i sin saknad.




Fri vers av Änglaögon
Läst 462 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2016-02-02 18:27



Bookmark and Share


  aol
Drunknar i dessa blå ögon så vackert skaldat.
2018-02-06

  ULJO
Väldigt fint målat med lite melankoliska penseldrag
2016-02-24

  Nina.H
Så vackert om saknad.. den här var verkligen fin!
2016-02-12

  Alysse VIP
Hjärtats ord om sorg och saknad
Så underbart vackert
2016-02-03

  louisegirl
Så berörande vacert
2016-02-03

    ej medlem längre
Du skriver guldpoesi ...
2016-02-03

  Ljusletaren
Ps Stort hjärta ska det stå och ingenting annat
2016-02-03

  Ljusletaren
Bokmärkes på stört!
Underbar sann text skriven av en person med ett underbart och sort hjärta. Tack!
/kram
2016-02-03

  Linda CH VIP
Vackert och sorgligt!
2016-02-03

  ULJO
Ja avsked kan vara vackra de också. Särskilt med din penna
2016-02-02

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
En vacker text! Tänker på döden...någon älskade...blåvingevila....väcker många tankar!
2016-02-02

    ej medlem längre
Verkligt vackert och vilsamt!
2016-02-02

  Marita Ohlquist VIP
Så fint du förmedlar avsked av olika slag!
2016-02-02

    ej medlem längre
Du skriver så det känns i alla sinnen.


2016-02-02

    ej medlem längre
Så väldigt vackert!!
2016-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon