Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fredsinvit.

Ett hest barn
använde sina sista röstresurser
och
skickade ut de mobila änglarna på frontlinjen
Alla slag som stått och förlorats
På gränsen vacklade tron

”Nu slocknar stjärnorna”, sa Gud.

*

De stupade som dominoplattor
födelsedatumen ingraverade i huden
Dödsdagarna ännu oskrivna
men utvalda

Det var aldrig tal om
improviserade bomber.

*

Hon byggde ett sandslott över din grav
Kände sig som hemma
lika värdelös och lämnad

Ett försök till upprättelse

*

Att klara av mellanrummen
med förvirringen som ledstjärna

*

En avväpnad hand gjorde sig synlig
Den dolda döden
Skänkte svart hopp
över striden

*
”Kom”, viskade barnet i skyttegraven
”Vi ska hitta morgondagen”




Fri vers (Fri form) av reaktionista
Läst 429 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-02-02 19:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

reaktionista
reaktionista