Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
wikipedia


foie gras med gavage...bon appétit !



"Foie gras (franska: ung. fet lever) är levern från gäss eller ankor, som har blivit onaturligt gödda för att deras lever skall bli extra fet. I Frankrike tvångsmatas fåglarna enligt en metod som på franska kallas gavage vilket innebär att ett långt rör förs ned i djurens matstrupe och därefter pumpas en fett- och kolhydratrik matblandning ner i strupen via röret. Detta upprepas två till tre gånger om dagen i ungefär en månads tid innan fåglarna slaktas. I andra länder kan dock levern produceras med naturlig matning".




Prosa av Gunnar Hilén VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-02-02 20:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
visst är människan fantastiskt uppfinningsrik, utomordentligt smart och empatilös, glufs glufs, jag får kväljningar
2016-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP