Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Julia Nyberg med poetpseudonymen Euphrosyne (1785-1854) växte upp i Skultuna i Västmanland.Hon är författare till den inte helt okända \"Vårvindar friska\" ,som också har ett längre och mer okänt namn:\"Den stackars Anna eller Moll-toner från Norrland\".


Vårhaiku i Skultuna



Julia leker
viskar rim i vårvinden
se strömmens glitter




Bunden vers (Haiku) av Ingrid Nilsson
Läst 873 gånger
Utvald text
Publicerad 2006-04-29 12:41



Bookmark and Share


  Per Rydberg
Din haiku glittrar i vårsolen - när jag sen läser ingressen, så öpnnar den sig i ytterligare sköna nyanser!
2006-04-29

  Bodil Sandberg
Helt underbar haiku....
2006-04-29

  Gunwale VIP
Två vackra saker, barnets lek och strömmens glitter, hopsatta till en haiku, förenade i mitten. Först ser man barnet, sedan lyfter man blicken lite lite... Hur vackert som helst! Ska skriva en liten kommentar-haiku nu, tror jag...Vänta lite...
2006-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Ingrid Nilsson
Ingrid Nilsson