Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gräsplätten antyder

En kulle stod en gång på lekplatsen. Den var fin, om man nu kan betrakta den som sådan. Kullen på lekplatsen skövlades av en Bulldozer, kvar blev en plätt tomt ställe , till att börja med. Sedan blev plätten det tomma stället, en plätt med gräs och någon vildväxt på. Men när jag tänker efter, skövlades mycket mer än en kulle, den dagen, när beslutet om kullen verkställdes, det som skövlades förutom kullen var...
Ett stycke gräs. Och nu ser det inte klokt ut, gör inte kullen rättvisa, den som inte finns mer, storleksmässigt. Kullen var en liten kulle, och inte SÅ STOR...
Som gräsplätten antyder.




Bunden vers av Mim
Läst 158 gånger
Publicerad 2016-02-05 17:16



Bookmark and Share


    mögel
gillar speciellt början av texten, med småbarnsidyll vs. bulldozer. Kontraster är ju alltid stilfullt.
2016-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Mim