Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
pojken i trapphuset Mannen i köksfönstret flickan i flygplanet


Kvinnan på ängen



Regnet
som ville vara vatten
men som föll
i trasor

Rivningar
uppifrån

snöpudervita hus
de smälter i våren

om hösten står de dovt
och tunga
och bron mot stan
med en svans
av rök

Vattnet i ledningarna
tjuter och bildar sånger
mellan våningsplanen

vädret utanför skiftar färg på
bladen på träden

lakanen i sängen
de kan vara segel
ute i sjön

men sjön är så långt borta
att himlen skapar egna stränder
i mitt sovrumsfönster




Prosa av Lars Gullberg
Läst 282 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-02-06 08:48



Bookmark and Share


  Jaseph
Fina iakttagelser. Skönt bildspråk.
2016-02-08

    ej medlem längre
En vemodig dikt som väcker intresse. Hög igenkänning t.ex. i orden
"Vattnet i ledningarna
tjuter och bildar sånger
mellan våningsplanen"
2016-02-06

  lodjuret/seglare VIP
Poesi är till för att läsas, inte kommenteras. Pojken i trapphuset.
2016-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg