Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sin andra sko



Hjärtslag
i en fjäril




operationsborden
byter klaffar
och en tunnel
under jorden har uppstått





Att åka ända längst in
i det område
där en fjärils
innersta önskan finns





Det går inte
att ta miste




på de skogsstigar
som är utstakade





där kan ligga
en borttappad sko
från en människa




antagligen på väg
att tappa den andra också





när porlande
spegelklart vatten
i en bäck
bildas runtom henne





böjer hon sej
säkert ned




och kupar sin hand
och låter lite sköljas
över hennes ansikte





medan hon låter
sin andra sko flyta i väg




Prosa av Lars Gullberg
Läst 210 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-02-06 09:08



Bookmark and Share


  Nanna X
Askungen på skogspromenad? Gillar operationsborden som byter klaffar.
2016-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg