Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I Björnäs-trakten.


Min kompis hade ett sommarställe.

Det var över 60 år sedan.
Syrenbuskarna där talade om framtiden.
Den med båtar, främmande länder och flickor.
De talade sant.
Allt detta hände oss
och mycket därtill.

Men vattentunnan, som läckte,
då det regnade,
berättade om en ålderdom,
som senare skulle tassa fram.
Den lyssnade vi inte mycket på.

Men i dag kan jag höra des droppande dropp...
Iriterande!
Men tunnan gav buskarna vatten
att leva och blomstra.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 255 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-02-06 17:26

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  i af apa
vackert
& lätt sorgset...
2016-02-07

  Åse Tropp VIP
Härlig berättelse du kan fånga detaljer och få läsaren att le!
2016-02-06

  Ingrid Trolle
En vacker dikt
om fina minnen
och livets gång
2016-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram