Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fick en strålande recension å blev så glad å då skrev jag


Om tyckt älg

För trött och självtillräcklig
jag ser mest i rosenrött
för gammal och likgiltig
för saktmodig och trött

Trasan tuggas men jag är lycklig just ikväll
tänder små ljus och äter hummer
kanske lite kommersiell
röd och död gör du ditt sista nummer

Positiv kritik är som att kissa på sig
varmt först kallt sen
snart är man ensam igen på sin lilla stig
kravlar och är blind å len

Måste sluta dikta nu jag är ju nöjd
fick en recension som skicka mig upp till Chagall
ändå ovant att vara en folklig fröjd
jag längtar allredan till farsans tall

Jag står under en tall sa farsan
om någon frågan var han va
under älgjakten var han jaktlagets Tarzan
gömd i sin korthuggna ordskog: här e ja!






Bunden vers (Rim) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 528 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-02-08 21:25



Bookmark and Share


  Anya VIP
JAA...så bra beskrivet om positiv kritik. Känner igen mig i det däringa kissandet. Bra bild av att flyga som i en tavla av Chagall. Bra!

Ps. Grattis till positiva recensioner.
2016-02-09

  Sommarina VIP
Så kul!! Härliga kärliga grattis
2016-02-09

  Måna N. Berger
Du är värd den lysande recensionen, grattis säger jag! Sedan tar jag till mig visdomen i farsans tall. Det gäller nog att vi alltid har ett sådant riktmärke i ordskogen. Tack för den bilden!
2016-02-09

  i af apa
trevligt!
2016-02-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Gratulerar! Underbar sprudlande glädjetext från din poesipenna.
2016-02-09

  Stefan Albrektsson
Först grattis! Och här kommer mer!!! Snyggt rimmeri med lysande innehåll! Överförbart i musikerlivet också. Älskar (och hatar) definitionen av positiv kritik : ) , för visst ligger det något i den, iaf om man inte redan står under en tall som farsan med sitt "här e ja!" - först då kan nog den positiva kritiken bäras "utan risk".
2016-02-09

  Nanna X
Grattis!
2016-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP