Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Högtflygande plan

 

Erik ville bli flygingenjör

till och med hans kropp

var aerodynamisk

smärt och smidigt rörlig

för att kunna gå genom livet

utan några friktionshinder

 

han stod nere vid malmkajen

luktade på det norrländska havet

måsar hängde som små drakar

skriande ovanför honom

ljuset höll på att sopa himlen

ren som en nysuddad skoltavla

 

blåsten bläddrade sig genom staden

som genom en diger papperslunta

tankarna for som flygande frömjöl

i hans ledsna bekymrade hjärna

ansiktet liknade ett lätt snöfall

blicken var frusen till blåis

 

sprickan i huvudet vidgades

ut kom myror som kröp ner

långsamt längs ryggraden

föräldrarna ansåg att flyget

inte var någon säker framtid

han skulle absolut bygga hus

 

så blev det till hans förtvivlan

åren har sedan dess passerat revy

han flyger fortfarande i tankarna

och ett tag i verkligheten

efter att ha tagit cert i Florida

för enmotorigt land- och sjöflyg

 

Lärdomen blev att inte styra

de egna barnens utbildning

 

© Kjell Åhsberg




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 319 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-02-09 16:27



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Härligt talande bild!

Fina metaforer i denna svävande diktardröm...!
Att vingklippa sitt barn är att tvinga drömmarna att kraschlanda...
Men jag har en känsla av att detta barn utvecklade egna vingar att nå
Parnassens höjder med!
2016-02-11

  Ljusletaren
Är det så än idag undrar jag, alltså att barn ska förverkliga föräldrars drömmar?

Fast jag tror att Erik revolutionerade på sitt sätt ändå och rätta mig om jag har fel/ kram
2016-02-09

  Respons VIP
En viktig konklusion i en välskriven dikt!
2016-02-09

    ej medlem längre
Härliga diktmetaforer!
2016-02-09

    ej medlem längre
Det är viktigt att man får gå sin egen väg. Fint skrivet tillika bild!
2016-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg