Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pappan verkar inte bry sig

Idag när jag satt på bussen
skulle åka hem från skolan
lite längre fram satt
pappa med sin lilla flicka i vagnen
pappan stod framför
flickan skrek och grät
för den lilla tjejen klämde sitt lilla finger
men pappan verkar inte bry sig
han hade hörlurar i öronen
men han såg dottern rakt in i ögonen
men han valde att strunta i henne.

Flickan grät och grät
hon sträckte fram handen
så att pappa skulle blåsa
på de röda lilla fingret
men han valde istället
att kolla ut igenom fönstret
och flickan blev ännu mera ledsen.

Hon vände sig om
hon fick syn på mig
jag log lite lagom
och vinkade till henne
hon fick upp ett snabbt leende
och hennes salta tårarna var borta.
Jag försökte att hålla kvar hennes uppmärksamhet
så att hon skulle glömma det klämda fingret en stund.
Pappan kollade fortfarande ut
genom de stora fönstret
och samtidigt som jag koncentrerade mig på de lilla tjejen kände jag en stor ilska växa inom mig.
Vad är det för far hon har
han verkar helt borta
han verkar har helt glömt bort
att han har en underbar liten flicka
som gärna vill komma honom nära.
Varför reagerar pappan inte
när hans lilla tjej har ont,
varför låsas han som ingenting
är det för pinsamhetens skull.

Visst kan det vara så
att han hade en jobbig dag
på sitt stressande jobb
men jag tycker inte det är
någon som helst ursäkt
för att ignorera sitt barn
när hon behövde sin pappa
som mest
för att barnen anser alltid
att deras föräldrar är det tryggaste.

Arnela Arre Kurbegovic (2016 - 02 - 10)





Fri vers av Arnela
Läst 455 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-02-10 20:23



Bookmark and Share


  Per Drysén
Egoismen breder ut sig. Föräldraskap måste innebära att man tar hand om de liv man sätter till världen.
2016-02-11

  Spiken VIP
Bra skrivet, men sorgligt när fadern inte bryr sig...

Mvh Ekv4ll
2016-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Arnela
Arnela