Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fula fula älskade ankunge

på soffan sitter hon
åldrings ögon i lilla hjärtats ansikte
låren breder ut sig som jättelika sälar

du drogar ned dig med lugnande medel
för att kunna sova några timmar
jag hatar mig som hatar

råttan som knaprar
tröstäter
stand by knappen som lyser röd
i mitt sovrum
en välputsad böld
ligger på spänn
lyssnar efter hennes steg i huset

parfymen räcker inte till att gömma henne
renen har flyttat längre in
betet måste vara rent och friskt

kommer hon orka ta steget framåt igen
alla tappade steg
min kära unge som vänder andra sidan till så ofta
huden sidentunn där på andra sidan till

hackar i mina ögon
när hon ligger där och passiv
följer mig med blicken i köer när jag lagar mat
inramad av tabletter
hon for iväg på sin guldiga ren
kroppen ligger lämnad kvar på soffan
otäckt gråvit i svarta åtsittande kläder

hon min vackra dotter blev ett naket barn
som skäms över dallermagen
"rädd för att göra bort sig fettet"
duschar helst fem gånger om dagen
som om fettet skulle rinna av

du måste planera varje andetag noga
så att inget går fel igen
inget får någonsin gå fel igen
för då blir alla så ledsna




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-02-11 12:06



Bookmark and Share


  ULJO
En text som berör mig. Melankolisk.
2016-02-18

  Sommarina VIP
Känner hela texten ledsamt sant
Du skriver så himla bra
2016-02-11

  Stefan Albrektsson
Mycket starkt skrivet (och naket in på bara skinnet) - värnlöst. Den sista strofens barnalika "självuppmanande" gör ont!!
2016-02-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Stark text, där sorg och smärta kläs i svarta ord. Och man lider verkligen med både modershjärta och barn.
2016-02-11

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Mycket stark dikt! Sista versen gör så ont....känner djup sorg...
2016-02-11

  Marita Ohlquist VIP
Oerhört stark text!
Läser och läser om.
2016-02-11

  i af apa
starkt.
2016-02-11

  Respons VIP
Starkt att skriva öppenhjärtigt om det som så svårt att prata om!

2016-02-11

  Nanna X
Jag bara gråter när jag läser...
2016-02-11

  Måna N. Berger
Sista raderna här gör så ont i mig som knivar i hjärtat, här har du formulerat en inlevelse som tolkar den dubbla smärtan, bördan av att inte få göra alla andra ledsna. Stark dikt.
2016-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP