Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till ett barn


Saknaden

Jag såg dig där du låg,
alldeles vit och så stilla.

Så hade jag aldrig sett dig.

Jag tog din hand i min och smekte den ömt
och kände tårarna rinna nerför mina kinder

Så liten. Så fin. Så otroligt fin.
Min lilla Ängel.

Du finns inte mer.
Du kommer aldrig springa nerför en trapp och rusa
in i mina öppna armar.

Du kommer aldrig att kunna ge mig ett sånt finurligt
leende så som bara barn kan.

Du kommer aldrig att krypa upp i min famn med
ditt gosedjur och vilja lyssna på saga.

Du kommer aldrig mer ... att leva.
Du kommer aldrig mer att vakna.

Hur mycket jag än önskar det.

Jag finner mig själv ståendes med Dig i min famn, och
gungar ... fram och tillbaka.
Och vyssjar Dig.
Du är så kall...så stel.

Du är så fin mitt barn.

Du är gjord av kärlek, och av kärlek ska jag sprida
Dig för vinden.

Så när vinden smeker min kind vet jag att Du finns hos mig.

För Alltid



/Angel_




Fri vers av Angel_
Läst 381 gånger
Publicerad 2006-04-30 00:54



Bookmark and Share


  Clara-Fina
En helt otroligt vacker och gripande skildring av kärleken till ett barn som du aldrig fick ha. Jag skall inte försöka mej på att säga någonting om sorgen för det kan jag inte förstå, hur gärna jag än vill. Men du skriver så fint om den lilla flickan...jag tappade både tid och rum när jag läste dikten. Vemodet och sorgen fick mej att gråta. / Clara-Fina
2006-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Angel_