Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

S.B.

Där
Därute bar du mig längs vattnets tyngsta punkt
Och forsarna som rev mitt blod var ännu inte mitt

Likt foten på en trampolin känner vattnet ögonblicken
innan

Det är nära nu vätan på våra intrasslade tungor minnen
som smaklökar. Jag lägger mig att vila. Angrepp efter angrepp.

Mitt stillsamma liv min konst i upprepningarnas korridorer
av tacksamhetens tusen ansikten.

Jag är fri nu. Fri att skåla med de trösterika galenskapars bålar

Fri nu. I kanten av ert berg har luften skurit sig mot isen.




Fri vers av Andra kapitel
Läst 318 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-02-15 15:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Andra kapitel