Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Befrielse






Förut
var hon en del i en stor orkester

andra valde musiken
bestämde takt och ton
vantrivdes


Nu
spelar hon ensam

väljer musiken själv
bestämmer takt och ton
njuter av sitt liv som solist




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2016-02-16 11:29



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Skön känsla...kan gälla andra områden också...
2016-02-22

  Teresia Ridell
Styrka och klokhet i dina fina symboliska dikt här.
2016-02-20

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
En positiv text! Att kunna välja och bestämma själv!
2016-02-17

  Stefan Albrektsson
Läser texten som "från arbetsliv till pension". Men visst är det väl härligt att gå på jamsession med några andra någon gång då och då? Eller vara med i en orkester där faktiskt varje liten stämma är viktig.
2016-02-17

  Gunnel Eriksson VIP
Gott att vara solist i sitt eget liv.
Ofta lyssnar vi på alldeles för
många stämmor.
2016-02-16

    Dan Myrbeck
Bra att vara sin
egen dirigent.
2016-02-16

  Miah Michele Wirén
"..andra valde musiken" och "väljer musiken själv". Fastnade speciellt.

Jag tycker att solisten i texten, verkar ha kommit till en fin insikt.

Bra komponerat av dig Marita.
2016-02-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Självständighet, en dyrbarhet, att vårda. Men ändå vara en del av andra ibland.
2016-02-16

    ej medlem längre
Huvudsaken är att man trivs och mår bra med det man gör annars blir allt fel.
2016-02-16

  M.Eta
Fin liknelse, skönt att få styra sitt liv!
2016-02-16

  Maria Sundelin VIP
Bra, men ibland tror jag att båda delarna behövs
Kramar
2016-02-16

    ej medlem längre
Självständighet med ett stort mått frihet. Härlig text!
2016-02-16

  Anya VIP
Tolkar det som en jämförelse mellan arbetande och pensionär... Men jag kan ju tolka fel. Du är duktig på att skriva om en sak men mena något annat.
2016-02-16

  Eva Helene VIP
Befriande känsla, väl beskriven!


2016-02-16

  StinaJ VIP
En kvinna som vet sitt värde. Fint skrivet om att veta vem man är och själv ha friheten att leva sitt liv.
2016-02-16

  Rise Little One
Det finns olika sätt att leva sitt liv så länge man trivs så ...
2016-02-16

  Valter Örn VIP
Jag hör av många pensionärer att det är skönt att vara arbetsfri och kunna fånga dagen som man vill, givetvis om man är någorlunda frisk.
2016-02-16

  louisegirl
Skönt när man hittar rytmen i sitt liv
Bra ordat!
2016-02-16

  Öknens Ros VIP
Hoppas hon spelar glada melodier!
2016-02-16

  överlevaren VIP
Fina ord om att hitta rytmen i sitt liv!
2016-02-16

  ULJO
Du sprider så mycket klokskap med dina texter. Tack!
2016-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP