Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En stor och enorm längtan

Snön har lagt sig på marken
solen skiner fint från alla hörn
jag går en promenad ner till sjön
hela sjön är täckt av is och snö.

Längre fram ser jag en bänk
jag sätter mig på den
kollar ut mot sjön
samtidigt kommer en massa tankar upp
jag hör fåglarna kvittra starkt
längre bort ser jag barn som skrattar
massor av lyckliga minnen kommer fram
från tiden när man bara var en liten flicka.
Jag sneglar lite bakåt och framåt
sneglar lite både på sjön och barnen
jag känner en stor lycka i mitt hjärta
jag har en stor och enorm längtan.

Det är inte första gången jag är här
här har jag varit sedan jag var liten
jag tänker tillbaka
jag åkte skridskor på denna sjön
vi gjorde snögubbar tillsammans
jag och du nästan varje vecka
då hade man ett leende på läpparna
men sedan du spårlöst försvann
har allt detta blivit en helt annan plats.
Även om solen skiner och fåglarna kvittrar
så är det någoting som alltid kommer att saknas
det var en lycklig och glad tid
ett underbart kapitel i mitt liv
som jag djupt i mitt hjärta har bevarat
som ingen annan kan göra
att jag glömmer bort denna period.

Jag märker i ögonvrån
att en flicka ler glatt mot mig
jag ler tillbaka utan tvivel
och kollar upp mot himelen
det verkar bli en fin kväll.
Blundar, njuter av barnens skratt
och fåglarna som kvittrar glatt
efter en stund går jag upp
vänder mig om och går
med lyckan från topp till tå.

Arnela Arre Kurbegovic (2016 - 02 - 16)




Fri vers av Arnela
Läst 412 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-02-16 18:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
fin fin text, öm innerlig reflekterande...
2016-11-01

  Den lilla tänkande
Lättläst och fint innehåll :)
2016-02-20

    ej medlem längre
Fin bild av ett ögonblick, en stund av ditt liv..
2016-02-18

    ej medlem längre
Texten är bra skriven.
2016-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Arnela
Arnela