Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Is-vaken

Jag ska tvingas ner i en isvak, dyka långt till nästa vak.
Skrubbas med sträv frotté, springa uppför en stenig
sluttning i för trånga skor, där uppe finns
ett hårt inslaget paket.
Kämpa med frusna fingrar, måste bita och dra sönder,
inuti ligger en liten fuktig ull-filt.

Bli ställd inför rätta, utskälld och få veta att jag är en idiot.
Tvångsmatas med torrt kycklingbröst, litervis av sur mjölk
hällas i min mun, få kallsup, gurgla,
spyor rinner överallt,
hår bli avklippt, lösa testar klibbas fast i slem.

Elaka skratt, hemska ord rabblas upp.
Tvingas ner på en skumgummimadrass,
dras runt på den så att jag får brännsår.
En smutsig trasmatta mulas in i min mun,
hårda nävar trycka ihop mina käkar,
så det knastrar mellan tänderna.

Spännas fast med leriga spännband,
armbågar pressas mot min urinblåsa, kissar på mej.
Ligger naken med fuktig ullfilt på en nerkissad madrass.
Det ska regna, snöa och blåsa

Upp och iväg på en skranglig cykel utan sadel,
en tid att passa.
Om jag hinner så ges jag ett set med
kläder och en kasse pant.
Om inte, hånas jag och tvingas ner i en isvak.




Fri vers av Undrar
Läst 324 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-02-25 17:20



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Å vad hemsk isvak att vara i. Ena värre än det andra.
Man känner som en mardrömsfilm rulla på och there
2016-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Undrar
Undrar