Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BLÄNKANDE SOM SPEGELGLASET

Som en bro mellan stränderna
ligger vattenytan fryst till is

blänkande som spegelglaset
spolad ren av regn och vind

Himlarymden grå och regntung
luften fylld av fuktens dis

Vattnet kluckar under isen
vinden viskar stilla svagt

ifrån trädens nakna grenar
faller fuktens pärletår


© Palett




Fri vers av Palett
Läst 646 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2016-02-17 17:42



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Vackert....
2016-04-17

  Linda CH VIP
Fin upplevelse att få läsa denna vackra vinterdikt!
2016-03-08

  mike irow
lugnande fina metaforer flyter fint...mjuk musik...
2016-02-27

  ResenärGenomLivet VIP
Underbart vacker tavla du målar...
2016-02-22

  Lindha W Gustavsson
Du skriver alltid så målande ( för att använda ett slitet uttryck) så jag kan med enkelhet se bilder för mitt inre på det du i ord beskriver, fantastiskt.
2016-02-21

  Ljusletaren
De två första raderna är verkligen något att suga vidare på. Hela texten är njutbar men dessa två meningar sa mig så mycket/kram
2016-02-18

  överlevaren VIP
Härliga ord som skapar en klar bild!
2016-02-18

  Marita Ohlquist VIP
Du målar levande och detaljrika bilder med dina ord!
Ser, hör och känner.
2016-02-18

  Stefan Albrektsson
Fint!! Jag blir särskilt förtjust i fjärde strofens bild av över/under och ljudklangernas v'ande, i'ande, och s'ande! Snyggt!!
2016-02-18

  Maria Sundelin VIP
Väldigt stämningsfull
Kramar
2016-02-17

    ej medlem längre
Väldigt vackert
Mvh annokas
2016-02-17

  Kattfot
Vilken vacker och poetisk dikt. Bildrikt språk "... fuktens pärletår", underbart!
Bokmärks!
2016-02-17

  Fredrik P. VIP

Bildstark och vackert ljudlig vinterdikt:
"Vattnet kluckar under isen"
2016-02-17

  ULJO
Vacker poesi detta
2016-02-17

  Bo Himmelsbåge
Fin naturlyrik om vårvinterns
böljande kamp, mellan värme
o kyla...
"ifrån trädens nakna grenar
faller fuktens pärletår"
2016-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett