Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skymningsljus

Nu har det blivit kvällning, i ett land på jorden
ute i trädgårdens skymningsljus, ett flygplan
kommer över vårt hustak
ritar ett vit rakt sträck på himlen
det är kväll, stjärnhimlen lyser klart medan
en stjärna lyser blinkande mot oss
vad stjärnan menar med sitt blinkande
förstår vi inte

det är kväll i ett litet land på jorden, Landet
heter Sverige.
Motortrafiken brus knappast hörs l skymningen
himlen är så ljusblå underbar med doftande hägg
och blåvit syren.




Fri vers (Prosapoesi) av Ulf Folke Folkesson
Läst 282 gånger
Publicerad 2016-02-18 19:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Folke Folkesson
Ulf Folke Folkesson