Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från höst till vår.

Inget i naturen dör någonsin
Intager bara viloläge
för att starkare komma åter.
Tillhör då inte vi naturen?
Kan inte vi också få vila ibland
Föratt komma tillbaka starkare.?

"God natt, då" mumlade humlan
till bina, som väsnades utanför kupan.
Myrorna hade dragit sig undan för att vila.
Björnarna letade hus.
Bävrarna lagade sina tak.
Fåglarna flög på semester.
Människorna halkade förvirrade kring,
tog in träd i husen.

En port slås upp!
Där står en äng
med blommor, bin och humlor.
Björnungar leker tafatt,
ett föl springer ostadigt kring sin mamma,
Björkar viskar lyckliga till varandra.

Vaknar människorna snart?

ue




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 201 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-02-18 22:18

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Tumlar årstiderna
Med orden, och
Livet.
Lek o Tankfullt
Glädjerikt
Skaldat
:)
2016-02-18

  Ingrid Trolle
Låt oss verkligen hoppas att
vi snart får vakna till fågelsång
och en värmande sol.
Fint skaldad text så här års.
2016-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram