Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterträd




Vinterträden
står så frusna.

De står tätt
där i dungen
hela vintern
och skakar i vinden

De står förlamade

och endast
månen ovanför
hör deras andetag




*längs en väg ända in i deras hjärtan.
metertjock snö fram
tills man hör deras pulsåder*



klättrar gren för gren upp
i deras krona

och förnimmer en himmel.

ett hav av stjärnor
där något fantastiskt
sitter fast

i ett ofattbart kluster
av stoft

himlakroppar
och svarta hål

världar av liv
sånger kulturer
och andra livsformer

Men vinterträdens rötter
står fast här

det är bara endast våra
tankar
som far ut

och längtar efter liv




Prosa av Lars Gullberg
Läst 305 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-02-19 00:32



Bookmark and Share


  Jaseph
Träden är vägen till orden
det kan jag känna i dikten
2016-02-23

  Nanna X
Man får en inblick i trädens liv, det är stort!
2016-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg