Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Ove som går i pension, vill passa barnbarn och vandra, tror jag!


Sonett till en pensionär

Nu arbetets tid går ut och friheten hägrar
Nu kommer den tiden då dags är att njuta av livet
strax sjuka små barn ska passas, man kan inte vägra
karriärerna hotas dessvärre då tas du för givet

-Se farfar är ledig, så bra! då kan han passa ungen!
och du ser hur friheten bleknar långt borta i fjärran
gör planer att rymma till riket där du själv är Kungen
I bergen med vandringsstav kommer man närmare Herran

Men ensam på stigen du tänker på nära och kära
visst är dom hemskt rara de busiga snoriga ungar
Nej, dags vända åter, och hjälpa de trötta föräldrar

Meditera ibland och sedan får farfar den ära
att läsa en saga om prinsar, prinsessor och kungar
med barnvagn runt fästningen, vandringen lätt du förändrar





Bunden vers (Sonett) av Ingela Svenson VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-02-19 14:55



Bookmark and Share


  Knoparemoj
Hej,

Att sätta pricken över i:et är svårare än att sätta sig ner och förverkliga en fin dikt.

Ha det gott
Bosse
2016-02-27

  Stefan Albrektsson
En snygg och innehållsrik sonett - det är inte lätt. Ja, det kanske inte är så dumt att varva solovandrandet med socialt umgänge.
2016-02-20

  Öknens Ros VIP
Jo, nog är det så....
2016-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP