Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Askgrå sundet


Det är kväll och båten lämnar hamn.
och jag saknar dej redan ens innan solen
gått ned helt
då faller natten på riktigt
då hör man ögonen knäppa av fuktiga lock
då känner man dom salta och röda
man kan nästan se in bakom dom
det röda över en himmel
som när man ser ut över det askgrå sundet
det är samma klara bild från mitt fönster
som från mina inre tankar
som när jag tänder ett ljus och låter det brinna ned
där vid det askgrå runda bordet i hörnet
med alla bilderna av dej





Prosa av Lars Gullberg
Läst 264 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-02-19 19:02



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det askgrå havet
själva det navet
i jaget tågar ut
att det blir ett slut
på nejders konvolut
2016-02-20

  Nanna X
Anar en del sorg i det askgrå... men havet tröstar.
2016-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg