Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

två minuter kvar innan åtta

Hemstickade träd gör mig varm
smussla min mussla kring herr Andersson gör mig glad
räta ut rynkan i livsträdet gör mig glad
städa bland dikterna se sambanden gör mig glad.

så ringer någon:

Februari tänder lådans bottenskrap av sparade stumpar
någons broder skjuter sig för pannan
stickade röda rutor kippar efter andan
någons broder finns inte mer
vågar jag ringa den skjutnas syster eller ska jag bara skicka mina tankars brev
någons broder är en blodig hög
nu är klockan tio över åtta
någons broder får tiden att stå stilla hemma hos de närmaste
nu blir det inget mer
någons döda broder har en mamma som blundar hårt kring barnansiktet
får tänka utan ord denna natt.




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-02-19 20:20



Bookmark and Share


  Sommarina VIP
Livet livet. Det går ändå bara vidare. Död och musslor bra skrivet
2016-03-01

  lodjuret/seglare VIP
En blev skjuten. Jo visst, över allt blir människor det ena och det andra. En del blir kända först när de dör. 'Om Beethoven levt nu hade han varit över hundra år, Ted Gärdestad sextio och Jimi Hendrix hade också han levt om han inte dog...
2016-02-21

  i af apa
en fint
ihopvirkad text
"mina tankars brev"
...
2016-02-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Så bra du skriver om livets kontraster! Och beskriver livsglädje och nattsvart olycka.
2016-02-20

  Stefan Albrektsson
En skärande ringsignal som markerar ett så tydligt snitt mellan livsglädje och tragedi. De sista tre raderna är makalösa - så många som påverkas, och du lyckas fånga alla inblandades vakuumtillstånd.
2016-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP