Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I ett rum på lasarettet


Koltrasten var hennes favoritfågel







Dagens behandlingar och provtagningar var avklarade
lugnt och stilla på rummet

fönstret var öppet
koltrasten hördes tydligt och klart

min dotter låg och vilade
jag löste korsord

plötsligt satte hon sig upp, såg mig i ögonen
och sa:

-Vet du vad det är för likhet mellan dig och en koltrast?

hade inga förslag

-Ni är inte mycket att se på, men ni har andra värden!

koltrasten var hennes favoritfågel










Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 445 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2016-02-20 12:00



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Instämmer i Respons respons.
2016-02-23

  ResenärGenomLivet VIP
Åh, så fint...vackert minne...
2016-02-22

  Alysse VIP
Vackra minnen bor i hjärtat. Underbart att få ta del av, tack!
2016-02-22

  Respons VIP
Skulle kunna vara en förolämpning men förvandlades till komplimang!
2016-02-22

  StinaJ VIP
Vilket fint minne att ha boende inom sog och ta fram då och då.
2016-02-21

  överlevaren VIP
Vackert och stilla!
2016-02-21

  lila fjäderblomman VIP
Så fint Marita, varmt och med humor i kärlek. Blir rörd.
2016-02-21

    ej medlem längre
Ett så varmt ögonblick och jag tänker på hur många viktiga ord och ögonblick som fladdrar förbi i vardagen. Detta blev vackert fångat och bevarat.
2016-02-21

  Öknens Ros VIP
ja, det var då en liknelse som får heta duga. koltrastens sång tycker jag är så fin. dessutom är den vacker i sin svarta dräkt och gula näbb. (hanen)
2016-02-21

    ej medlem längre
Mycket vacker humor trots alllvarlighet.
2016-02-21

  ULJO
Fint att du vill dela med dig av ditt fina minne
2016-02-20

  Blomma-Stjärna VIP
du ger en bild av en dotter som förstod att lyssna på fåglar - och att se efter djupare värden än ytan kan visa
(men varför du inte skulle vara mycket att se på förstår inte jag... för du ser ju bra ut på bild)
2016-02-20

  i af apa
att minnas
förstås!
2016-02-20

    ej medlem längre
En klarsynt och kärleksfull beskrivning.
2016-02-20

  Niliboy
Mycket roligt å fyndigt!
2016-02-20

  Eva Helene VIP
Både humor och allvar, och en massa kärlek! Så fint!
2016-02-20

  Maria Sundelin VIP
Ett fint minne som du delar med dig av
Kramar om
2016-02-20

    Elisabeth Nilsson VIP
En fin uppskattning med ett stänk av humor, att minnas.
2016-02-20

  Gunnel Eriksson VIP
Vilket fint minne kanske med en klang av ironi "Ni är inte mycket att se på".
2016-02-20

    ej medlem längre
Underbar historia så vackert.
Mvh annokas
2016-02-20

  M.Eta
Underbart att minnas och tänka tillbaka på!
2016-02-20

  Valter Örn VIP
Det var verkligen ett fin uppskattning, för det som koltrasten uttrycker är så fint så det går inte att beskriva med ord. Det handlar om känslor.
2016-02-20

  louisegirl
Berörande vackert skrivet <3
2016-02-20

  walborg
Fint minne
2016-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP