Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag längtar

 

Jag längtar koltrastens sång

vid åns brusande i bokskogens

nytutsprungna skira kjolar

Jag längtar vila och ro

från elakhet, avund och

förutfattade meningars

smattrande fanfarer

Jag längtar havets brus

och fria horisont

Jag längtar örnens flykt

med nya vingar

mot en evig termik




Fri vers av Ingrid Trolle
Läst 710 gånger och applåderad av 37 personer
Utvald text
Publicerad 2016-02-20 13:07



Bookmark and Share


  Henning Hson
En ömsesidig fin längtan
2016-02-29

  S-E Forslin/same
Längtans fria flykt kan nå smärtsamt hastig djupdykning ... men även stiga mot underbar himmelsk höjd ... får denna fna gestaltning mina tankar att känna ...
2016-02-28

  Bo Himmelsbåge
Fin naturlyrisk poesi som lyfter...
så här längtar vi alla...
Hoppas våren är på gång snart...!
2016-02-24

    Dan Myrbeck
Toppenbra skaldat! Både språk och innehåll. Och det konsekventa genomförandet.

Grattis till *!

Bokmärker.
2016-02-23

  erkki
Här tar du begreppet längtan till en ny nivå! Jättefint!
2016-02-22

  ResenärGenomLivet VIP
Mmm....jag längtar jag också...så vackert berörande...grattis till din utvalda text...
2016-02-22

    ej medlem längre
Vacker längtan!
2016-02-22

  RitaBrunner
Härliga längtansstrofer! Mycket vackert!
2016-02-21

  Linda CH VIP
Återspeglar vår allas längtan! Fint formulerat och innerligt skrivet.
2016-02-21

  ULJO
Härlig text om längtan
2016-02-20

  Gisela Nordell
känner frihetens vingslag i dessa rader,
långt bort från småsinthet och trånga vyer.
2016-02-20

  walborg
Innerligt tack för sköna ord och bilder som lyfter mig och skapar ro
2016-02-20

  Olof Lagerhorn VIP
Vackra och innerliga bilder som öppnar sig i allt vidare och djupare cirklar.
2016-02-20

  Palett
Så vacker text om längtan !
2016-02-20

    ej medlem längre
Ja tack för din härliga text! Vi längtar alla
2016-02-20

  M.Eta
Oh, så fin text! Jag längtar också!
2016-02-20

  Eva Helene VIP
Frihetsbejakande längtan, så fint formulerad här!
2016-02-20

  KYREUS of Sweden
Också
längtan är vår
arvedel.
2016-02-20

  Chawa VIP
En vacker bön av längtan till den eviga ungdomens källa i kärlekens ljus och värme, att ta till när mörker och kyla breder ut sig och tröttar i tillvaron...
2016-02-20

  louisegirl
Underbart skrivet
2016-02-20

  Marita Ohlquist VIP
Underbara du, så fint!
2016-02-20

  Ljusletaren
Naturligt fint ordat/kram
2016-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Ingrid Trolle
Ingrid Trolle