Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Prata går men ingen vill betala

Pengar pengar pengar
är allt som räknas
Osynliga äro våra hemlösas sängar
svensk politik får mig att kräkas

Sverige utdelar idag smärta
till allt fler som fötts under vår flagga
Ändå har flera av oss hjärta
att tro att det är en självframkallad skugga

Sen stoltserar vi med invandrarpolitik
som skapar kalabalik
Indirekta mord blir vårt senaste skrik
men världen ser inte vår inhemska taktik

Lönerna sänks
för den nedre halvan
Sjuka dränks
vi målar en nazistisk tavla

Men nu med andra kors
där mobbade åter får ingenting
Tystnaden är total för inga vill eller törs
för alla vill bara ha mer av allting

Därför läggs nya vedermödor på de med sjukdom
amöborna masstillverkar vår nya svenska synd
För många blir det en påskyndande dödsdom
utslagningstaktiken är grym




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 440 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-02-20 16:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Tystnaden är total"...ja så sant, vi har skrämts till tystnad, vi har valt att inte se våra hemlösa, våra sjuka och våra mest utsatta, dem som verkligen behöver vår hjälp och vårt stöd. Vi har valt att låta dem gå under i osynlighetens dimmor. Vi har tagit på oss ett sken av kärlek och godhet men vill inte veta av dess innebörd.
2016-02-21

  Jeflea Norma, Diana. VIP
För att just så demokratin står för att du är fri att vara verbal och tala men mjöligheten till exekutör blir då bara den som har intresse av kunskap bank; som internet på gott och ont, i liknelse talad det är skillnad på att bli masserad på ryggtavla med kängor eller med fina fingrar och blind massör, politikerna ser bara framåt, titta vilket pudel gör nu Frederic Reinfeld och kommer till dina ord du skrev för ett par år./kram, tänk om vi hade haft dig som statsminister, vilket fin fördelad Sverige hade blivit?2016-02-20 17:20
Det är vi som är fel på tycker jag ibland.

2016-02-20
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP